Grote maten kleding voor dames

In de modewereld kan het vinden van kleding in grotere maten soms een uitdaging zijn. Toch zijn er tegenwoordig talloze stijlvolle en comfortabele opties beschikbaar voor vrouwen met een voller figuur. Of je nu online shopt of in de winkel, het is cruciaal om de juiste maat te vinden voor een perfecte pasvorm. Een veelvoorkomende frustratie bij het winkelen voor grote maten is dat de maten variƫren tussen merken en landen. Om dit probleem op te lossen, is het handig om te weten hoe je maten kunt omrekenen en gebruik kunt maken van maattabellen. In deze gids leggen we uit hoe je de juiste kledingmaat kiest en wat je moet weten over omrekentabellen.

Voor wie zoek je een maat:
Dames

  • Uitleg Wehkamp: Een groot overzicht met tabellen voor kleding, schoenen en meer

  • Bekijk hier de kleding en tabellen bij Wehkamp >>
    Bekijk hier de maten & tabellen >>

    Wat is grote maten kleding voor dames?

    Grote maten kleding, ook wel plus-size kleding genoemd, is ontworpen voor vrouwen met een maat boven de gangbare maatvoering. In Nederland begint grote maten kleding vaak bij maat 42, maar dit kan per merk verschillen. Grote maten kleding is er niet alleen om praktisch te zijn, maar ook om modieus en comfortabel te zijn. Het aanbod is divers, van casual outfits tot chique jurken en zakelijke kleding. Lees hieronder meer over grote maten kleding dames.

    Grote maten kleding voor dames

    Waarom vallen de maten zo anders uit?

    Een van de grootste struikelblokken bij het winkelen voor kleding in grote maten is dat de maatvoering tussen verschillende merken en landen sterk kan verschillen. Zo kan een maat 46 bij het ene merk ruim vallen, terwijl het bij een ander merk juist strak zit. Dit komt doordat er geen universele standaard is voor kledingmaten, en merken hun eigen maatvoering kunnen hanteren. Ook land van herkomst speelt een rol: een maat 16 in het Verenigd Koninkrijk is niet hetzelfde als een maat 16 in de Verenigde Staten.

    Omrekenen

    Wanneer je kleding koopt van een merk uit het buitenland, is het handig om te weten hoe je de maten kunt omrekenen. Dit geldt vooral als je online shopt, waarbij je de kleding niet kunt passen. Hieronder vind je enkele gangbare maten en hoe deze internationaal worden omgerekend:

    • Nederlandse maat: In Nederland worden maten meestal aangegeven in EU-normen (maat 42, 44, 46, enz.).
    • UK maat: In het Verenigd Koninkrijk wordt een andere maatvoering gebruikt. Een Nederlandse maat 44 komt overeen met een UK maat 16.
    • US maat: In de Verenigde Staten wordt weer een andere maatvoering gehanteerd. Een Nederlandse maat 44 komt overeen met een US maat 14.

    Voorbeeld van een internationale maattabel:

    Nederlandse Maat EU Maat UK Maat US Maat
    42 42 14 12
    44 44 16 14
    46 46 18 16
    48 48 20 18

    Bij het omrekenen van maten is het belangrijk om altijd de maattabel van het specifieke merk te raadplegen, omdat maten per merk kunnen afwijken.

    Hoe gebruik je de maattabellen?

    Maattabellen zijn een handig hulpmiddel om de juiste maat te vinden, vooral als je niet in de gelegenheid bent om de kleding te passen. Hier zijn enkele stappen om ervoor te zorgen dat je de juiste maat kiest:

    1. Meet je lichaam op: Gebruik een meetlint om je borstomvang, tailleomvang en heupomvang op te meten. Dit zijn de belangrijkste afmetingen om je kledingmaat te bepalen. Zorg ervoor dat je het meetlint niet te strak aantrekt, zodat je een nauwkeurige meting krijgt.
    2. Vergelijk met de maattabel: Zoek de maattabel op van het merk waar je wilt kopen. Vergelijk je afmetingen met de tabel om te zien welke maat het beste bij jou past. Let erop dat sommige merken specifieke maattabellen hebben voor bepaalde kledingstukken, zoals jurken of broeken.
    3. Houd rekening met de pasvorm: Afhankelijk van het type kleding dat je koopt, kan de pasvorm variƫren. Oversized truien zullen bijvoorbeeld losser zitten dan strakke jurken. Kijk daarom ook naar de productomschrijving voor informatie over de pasvorm.

    Lees hieronder verder over de veelgemaakte fouten bij het kiezen van grote maten kleding voor dames.

    Veelgemaakte fouten bij het kiezen van de juiste maat

    Bij het kiezen van de juiste kledingmaat kunnen er fouten worden gemaakt, vooral als je afhankelijk bent van maattabellen. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten en hoe je ze kunt vermijden:

    • Te klein kopen: Veel mensen hebben de neiging om kleinere maten te kopen in de hoop dat de kleding beter zal passen. Dit kan echter leiden tot ongemak en een minder flatterende look. Kies altijd de maat die het beste bij jouw afmetingen past.
    • Verkeerde metingen: Het is belangrijk om nauwkeurige lichaamsmetingen te hebben. Meet altijd op een plat oppervlak en vraag indien nodig hulp van iemand anders om je goed op te meten.
    • Maattabel niet gebruiken: Een veelgemaakte fout is het niet raadplegen van de maattabel van het merk. Omdat maten per merk kunnen verschillen, is het belangrijk om dit altijd te doen.

    Samenvatting

    Het vinden van de perfecte maat voor grote maten kleding hoeft geen uitdaging te zijn als je de juiste tools en kennis hebt. Door gebruik te maken van maattabellen en je maten goed op te meten, kun je ervoor zorgen dat je kleding koopt die comfortabel zit en er geweldig uitziet. Let goed op internationale maatverschillen en zorg ervoor dat je je maten correct omrekent als je in het buitenland shopt. Zo voorkom je teleurstellingen en kun je genieten van een stijlvolle garderobe, ongeacht je maat.